Hjärnskakning och alkohol

Så länge man har kvar tydliga symtom av sin hjärnskakning ska man inte dricka alkohol. Däremot kan det vara svårt att avgöra när det är okej att dricka alkohol igen.

(Ett nytt fönster öppnas)

Hjärnskakning och Alkohol

Du kan dricka alkohol varsamt om din neurologiska utvärdering i dagsläget är inom normala gränser, och om du inte tar någon medicin. Det rekommenderas att inte dricka alkohol om du haft någon sorts skallskada då symtomen för en hjärnskakning är mycket lika de effekter du kan få utav läkemedel och alkohol. Alkohol kan också sänka aktiviteten i det centrala nervsystemet. Så om du dricker alkohol kanske inte din läkare kan avgöra och känna igen varningssignaler om en mer allvarlig skada uppstår.När dina symtom av hjärnskakningen upphört

När du har tillfrisknat från hjärnskakningen ska du tänka på att inte dricka så mycket så att du kan skada ditt huvud. Om du får en hjärnskakning inom ett år efter den första rekommenderar vi dig att söka läkare.

Får du ett slag mot huvudet när du är påverkad en kort tid efter din hjärnskakning bör du också söka en läkare då du kanske inte känner igen de symtom som kan förekomma.

Hjärnskakning och alkohol

Eftersom du inte tänker lika klart när du är påverkad som när du är nykter är det bäst att även en tid efter att du är helt återställd fundera över dina alkoholvanor så du inte åsamkar dig ytterligare skada.Publicerad:
Uppdaterad:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *